Tiedotteet

Superlaiffin ratkaisu ylsi TOP15-kärkeen Hack the Crisis Finland -haasteessa

Viikonloppuna 20.-22.3. järjestettiin Hack the Crisis -ideointi- ja haastekilpailu, jonka tarkoituksena oli löytää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin muutoksiin yhteiskunnan tueksi. Hankkeessa oli kolme kategoriaa: pelasta ihmishenkiä, pelasta yhteisöjä ja pelasta yrityksiä. Startup-yritys Superlaiffin idea yhdistää vapaaehtoisia auttajia ja autettavia ylsi viiden parhaan idean joukkoon Save communities -sarjassa.

Osallistujille annettiin 48 tuntia aikaa saattaa idea ymmärrettävään ja esiteltävään muotoon. Useiden alojen asiantuntijoista koostunut tuomaristo valitsi jokaisesta kategoriasta viisi parasta. Voittajien valintaan vaikuttivat ratkaisun realistisuus, selkeys sekä valmius saada innovaatiot kansalaisten käyttöön.

Hankkeeseen osallistui 30 eri kansallisuutta lähes 200:n idean kanssa. Osallistujia oli lähes 2000 henkilöä. Superlaiffi osallistui ratkaisullaan Save communities -kategoriaan. Jokaisesta haasteesta valittiin viisi parasta ratkaisua.

”Osallistuimme ensi kertaa hackathon-tapahtumaan ja finaaliin sijoittuminen on aivan mahtavaa”, kertoo Superlaiffin perustaja Arla Joensuu.

Superlaiffi on kehittämässä appia, joka yhdistää avun tarvitsijat ja avun antajat.

Pyyntö Ruotsista synnytti idean

”Meidän ratkaisu on alunperin suunniteltu yhdistämään ihmisiä liikkumisen avuksi sekä helpottamaan yksinäisyyttä, mutta olemme jo jonkin aikaa tienneet, että samaa softaa voi käyttää mitä erilaisempiin tarpeisiin.”

Ruotsissa asuva kaveri kyseli, kuka voisi auttaa Suomessa asuvaa ikääntyvää äitiä ja siitä sain kimmokkeen lähteä mukaan.

Arla Joensuu

Superlaiffin ratkaisu yhdistää vapaaehtoisia auttajia ja esimerkiksi avustusjärjestöjen ihmisiä apua tarvitsevien kanssa. Sovellus myös palkitsee aktiiviset auttajat siinä olevan palkitsemisjärjestelmän avulla.

”Softa ohjaa käyttäjät lopulta takaisin palveluiden ja yritysten äärelle, eli ratkaisumme auttaa myös yrittäjiä”, kertoo Timo Kuusisto, toinen Superlaiffin perustajista.

Maksuton appi on pian kaikkien käytettävissä.

Torikauppiaat teknologia-alalle

Superlaiffin tiimillä on pitkä tausta yrittäjinä, ja poiketen muista viikonlopun haastekilpailuun osallistujista, tiimi tulee teknologia-alan ulkopuolelta. ”Se, että tulemme boxin ulkopuolelta auttaa meitä luomaan uusia ratkaisuja”, uskoo idean kehittänyt Joensuu. ”Pystymme tuottamaan ratkaisuja, jotka ovat aitoja ja toteuttamiskelpoisia. Ymmärrämme ihmisten käyttäytymistä.”

”Onnistuminen tässä haastekilpailussa auttaa meitä varmasti nopeammin eteenpäin”, iloitsee Kuusisto.

”Toivomme löytävämme kumppaneita, jotka auttavat modaamaan olemassaolevan softamme nopeasti koronakriisin aiheuttamien ongelmien avuksi. Tiedämme, että Suomessa on jo yli 1.2 miljoonaa sinkkukotia ja paljon ihmisiä, joilla ei ole sosiaalista verkostoa tukenaan, joten on mahtavaa, että pystymme konkreettisesti auttamaan tässä.”

Katso Superlaiffin ratkaisusta kertova video:

Top 5 voittajat saavat Business Finlandin innovaatiosetelin sekä resursseja ja apua saattaa ratkaisunsa mahdollisimman pian yhteiskunnan käyttöön. Mukana haasteessa ovat muun muassa Helsingin kaupunki, työ- ja elinkeinoministeriö, Business Finland sekä lukuisia yrityksiä ja huippunimiä eri aloilta.

Hack the Crisis Finland -haastekilpailun voittajat:

EpidemiAI, COVID-19 Scenario Planner, Safe Zone, Save Restaurants sekä Kauko App.

Lisätietoja: Arla Joensuu, puhelin: 0456 56 70 65 / arla@superlaiffi.fi