Uutiset

Superlaiffi mukana Eurooppaa auttavassa innovointitapahtumassa

Keväisenä viikonloppuna moni viettää aikaa ulkoillen ja rentoutuen. Toiset taas ei. Superlaiffin tiimi osallistui #EUvsVirus Hackathon -kilpailuun, joka on kaikille avoin innovointi- ja ideointitapahtuma. Superlaiffi keskittyi pohtimaan 72 tunnin ajaksi, miten heidän kehittämästään appista saadaan apua koronapandemian aiheuttamaan tilanteeseen. Mutta mitä se hackathon oikein tarkoittaa? Lue, niin tiedät.

Yli 20 900 osallistujaa eri puolilta EU: ta ja sen ulkopuolelta liittyi Euroopan innovaationeuvoston johtamaan #EUvsVirus Hackathon -kilpailuun 24-26.4. tarjotakseen aikansa, kykynsä ja liikeideoitaan auttaakseen Eurooppaa toipumaan koronaviruspandemiasta. Viikonlopun aikana syntyi yli 2150 ratkaisua joiden tekijät edustivat 141 eri kansallisuutta. Suomesta mukana oli ilmoittautuneina vajaat 130 henkilöä.

Superlaiffin kehittämä appi auttaa liikkumattomuudessa ja yksinäisyydessä. Appi julkaistaan kesäkuussa 2020. Appi on maksuton yksityishenkilöille.

Tapahtumaan osallistui yli 380 vapaaehtoista, 2400 mentoria ja yli 800 kumppania

Euroopan innovaationeuvoston johtamassa kilpailussa yhdistettiin kansalaisyhteiskunnan voimat kun innovoijat, kumppanit ja sijoittajat ympäri Eurooppaa kehitti ratkaisuja koronaviruksiin liittyviin haasteisiin.

Jokaisen haastealueen voittajaratkaisut julkistetaan torstaina 30.4., sopivasti vappuaattona, klo 11.00 (CET) virtuaalisesti järjestettävän #EUvsVirus-palkintojenjakotilaisuuden aikana.

Voittajat kutsutaan liittymään 30. huhtikuuta käynnistettävään Euroopan innovaationeuvoston COVID-alustaan, joka helpottaa yhteyksiä loppukäyttäjiin, kuten sairaaloihin, ja tarjoaa pääsyn sijoittajille, säätiöille ja muihin rahoitusmahdollisuuksiin kaikkialla EU: ssa.

Kilpailuun osallistui yi 20.000 ihmistä ympäri maailman. Kansalaisuuksia oli yli 140. Suomesta mukaan oli ilmoittautunut 127 henkilöä.

Mitä hackathon tarkoittaa?

Hackathon on tapahtuma, jossa joukko ihmisiä kokoontuu ennalta sovituksi ajaksi työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Hackathonin yleisesti ajatellaan olevan innostava tapa työskennellä ja se usein opettaa osallistujille aina jotain uutta. Toiminta on yleistä erityisesti teknologian parissa työskenteleville.

”Tämä oli meidän toinen hackathon-kisa, ja tämän kokemuksen perusteella aivan huipusti järjestetty, kertoo fiiliksiä viikonlopun jäljiltä Arla Joensuu.

”Vaikka osallistujia oli uskomattomat yli kaksikymmentä tuhatta, viestinvaihto mentoreiden ja sparraajien kanssa oli tosi helppoa, ja meistä osallistujista pidettiin hyvää huolta koko viikonlopun ajan.”

Superlaiffi on kehittänyt ratkaisuaan vuodesta 2018. Koronapandemian takia appia on kehitetty edelleen ja sen uskotaan auttavan laajasti kansalaisia löytämään ratkaisuja aktiivisuuden lisäämiseksi.

Mitä hyötyä kisaan osallistumisesta on?

”Saimme arvokasta palautetta, miten meidän kannattaa modata appia vallitsevaan tilanteeseen, ja meidät tavallaan haastettiin vielä parempaan ajatteluun”, kertaa Timo Kuusisto.

”Näihin kisoihin osallistuminen auttaa selvästi kehittämään ratkaisuja eteenpäin, ja meillä lähenee apin julkaisu, niin koen tämän äärimäisen tärkeäksi väyläksi.”

Superlaiffi osallistui Suomessa järjestettyyn Hack the crisis Finland -tapahtumaan maaliskuussa ja sijoittui omassa sarjassaan TOP 5 -ratkaisuiden joukkoon. Tapahtuman taustalla oli muun muassa Business Finland. Osallistujia oli 1600 ja ratkaisuja syntyi 230.

Kilpailun ratkaisuiden arvioimiseksi jokaisen tiimin tuli tehdä kahden minuutin video, joka kertoo ongelmasta, mihin ratkaisulla vaikutetaan. Lisäksi kilpailijoiden tuli toimittaa kirjallinen esitelmä tuomariston arvioitavaksi.

”Ehkä kaikkein tärkeintä on saada uusia kontakteja suoraan sinne pääkallopaikalle”, Joensuu päättää.

”Jos aidosti haluamme saada aikaan muutosta esimerkiksi yksinäisyyden ja liikkumattomuuden saralla appimme avulla, meillä on oltava suora yhteys niihin tahoihin, jotka voivat mahdollistaa tämän yhdessä meidän kanssa.”

Lue lisää tapahtumasta täältä: https://euvsvirus.org

Lisätietoja:
Arla Joensuu
Superlaiffi
puh 0456 56 70 65
arla@superlaiffi.fi