Tiedotteet

Startup Superlaiffi ja erityisnuoria liikkumaan aktivoiva Nappi-hanke yhteistyöhön

10.5.2020 käynnistyy Unelmien liikuntapäivän haaste, joka kannustaa liikkumaan

Helsinkiläinen startup-yritys Superlaiffi on kehittänyt Sporttifrendi-apin auttamaan liikkumisessa ja liikuntakaverin löytämisessä. Superlaiffi ja Nappi-hanke löysivät toisensa 3AMK -yhteistyön kautta ja päättivät yhdistää voimansa. Loppuvaiheen kehityksessä oleva applikaatio muokataan erityistarpeita omaaville käyttäjille sopivaksi ennen kesäkuussa alkavaa beta-testausvaihetta. Beta-vaiheen aikana ratkaisu tuodaan markkinoille ennakkoon testattavaksi ja appia kehitetään käyttäjien haluamaan suuntaan.

Nappi-hankkeen tavoitteena on edistää erityistä tukea tarvitsevien nuorten terveyttä ja hyvinvointia mahdollistamalla heille liikunnallinen elämäntapa. Hanke järjestää Uudenmaan alueella eri liikuntalajeihin liittyviä kokeiluja yhteistyössä järjestöjen, oppilaitosten ja asumisyksiköiden sekä kuntien kanssa. 

“Tunnistin heti, että Superlaiffi on nyt tehnyt sellaisen ratkaisun, joka meiltä puuttuu”, kertoo hankkeen alulle pannut Laurean yliopettaja Tarja Meristö.

“Olemme kaksivuotisen tekemisen aikana huomanneet, kuinka vaikeaa on yhdistää liikuntakavereiksi sopivat tahot ja tukea tarvitsevat nuoret. Olen todella onnellinen, että yhteistyö saatiin käynnistettyä näinkin loppuvaiheessa ennen julkaisua.”

Kesäkuussa julkaistava beta-vaiheen Sporttifrendi-niminen appi on käyttäjälle maksuton

Eri ominaisuuksien avulla pidetään yllä aktiivista elämää. Appi löytää sekä sopivan liikuntakaverin, että palkitsee aktiivisia käyttäjiä apin omalla palkitsemisjärjestelmällä. Apin avulla kuka tahansa voi luoda liikuntakutsun, sekä löytää liikunnallista seuraa itselleen sopivana ajankohtana omalta lähialueeltaan oman kunnon mukaan.

“Sporttifrendin elementit ja sanoitus oli jo valmiiksi selkeästi ymmärrettävää, innostavaa ja konkreettista myös meidän erityisnuorille”, iloitsee Nappi-hankkeen projektipäällikkö Heidi Jokinen

Yhteistyön aikana halutaan erityisesti testata, saadaanko digitaalisen ratkaisun ja yhteisen tekemisen avulla lisää vapaaehtoisia kiinnostumaan erityistarpeita omaavien kanssa liikkumisesta.

Uuden julkaistavan apin avulla helpotetaan koronaviruksen aiheuttamaa yksinäisyyttä.

Yhteistyö alkaa 10.5.2020 käynnistyvällä Unelmien liikuntapäivän haasteella

Napin haasteeseen voit osallistua käyttämällä maksutonta Sporttifrendi-appia. Haasteen voi suorittaa myös ilman appia. Haaste sopii myös liikuntarajoitteisille.

Apin avulla yhteisöt ja järjestöt saavat digitaalisen työkalun tavoittaakseen jäseniään helpommin.

Lisätietoja:
Heidi Jokinen / projektipäällikkö Nappi-hanke
heidi.jokinen@laurea.fi / puh 040-6413281 / www.nappihanke.fi

Arla Joensuu / Sporttifrendi
arla@superlaiffi.fi / puh 045-656 70 65 / www.sporttifrendi.fi

Lisätietoa ja ohjeet Unelmien liikuntapäivän haasteeseen osallistumisesta: www.sporttifrendi.fi