Hyvinvointi

Kuka haluaa olla seuraava Suomen liikkuvin kunta?

Aktiivinen kunta tai kaupunki, tule mukaan pilottihankkeeseen – meillä on vastaus liikkumattomuuden haasteeseen!

Startup-yritys Superlaiffi on kehittänyt työkalun kansalaisten aktivoimiseksi. Superlaiffi etsii kuntia ja kaupunkeja yhteistyöhön testaamaan digitaalista, käyttäjälle ilmaista verkkosovellusta pilottihankkeessa.

– Olemme kehittäneet verkkopohjaisen työkalun,  jonka avulla ihmiset löytävät sopivaa urheilu- ja aktiivisen elämän seuraa, kertoo idean äiti, 36-vuotias startup-yrittäjä Arla Joensuu.

– Sovelluksen ensimmäinen versio on testattu ja julkaistu. Nyt etsimme dynaamisia kumppaneita avuksi jotta saamme koko Suomen liikkeelle.  Odotamme mullistavia tuloksia!

Hankkeen keskeisenä tavoitteena on lisätä kuntalaisten hyvinvointia liikunnan avulla.

Tiedetään, että liikkumattomuus maksaa vuosittain 3 miljardia valtiolle. Suositusten mukaan 18-64-vuotiaiden pitäisi harrastaa terveysliikuntaa  viikossa vähintään kaksi ja puoli tuntia reippaasti. Tai tunti ja 15 minuuttia rasittavasti.

Miksi se liikkuminen on  niin vaikeaa?

Superlaiffin omissa tutkimuksissa selvisi, että monet  haluaisivat liikkua enemmän.
Tiedämme, että meistä suomalaisista joka viides on yksinäinen ja joka toinen ylipainoinen. Olemme selvittäneet, että  yli 80% haluaisi liikkua enemmän ja yli 75% olisi valmis käyttämään siihen teknologiaa apuna, joten toivoa on, sanoo Timo Kuusisto, toinen Superlaiffin perustaja.

Marraskuussa 2018 eduskunnassa käsiteltiin Suomen historian ensimmäistä valtioneuvoston liikuntapoliittista selontekoa. Siinä linjataan esimerkiksi liikunnan lisäämistä elämän eri vaiheissa ja liikuntapaikkojen rakentamisesta. Tavoitteena on lisätä ihmisten fyysistä aktiivisuutta.

Superlaiffilla on valmis digitaalinen ratkaisu ihmisten aktivoimiseen.

Startup-yritys käynnistää parhaillaan pilotteja kuntatasolla ja etsii mukaan asiasta kiinnostuneita tahoja. Avainsanoja ovat ennaltaehkäisy, hyvinvoinnin parantaminen sekä kansalaisten aktivointi elämäntilanteesta riippumatta.

Superlaiffi on tutkinut, testannut, rakentanut ja rahoittanut pohjan alkavalle pilotille. Mukaan pääsee todella pienillä kustannuksilla ja yhteistyön aloitus on tehty helpoksi.

Ymmärrämme, miten kaikilla on jo kädet täynnä töitä ja siksi olemme tehneet tällaisen avaimet käteen- ratkaisun, selventää Joensuu. Uskomme, että jo 6-12 kuukauden pilotin aikana saamme erittäin hyviä tuloksia.

Superlaiffi haluaa mukaan rohkeita ja innokkaita päättäjiä luomaan yhteistyön avulla uudenlaista hyvinvointia.

Lisätietoja:
Arla Joensuu
arla@superlaiffi.fi
Puh 0456 56 70 65

Superlaiffi