Uutiset

Tuloksia näkyvissä, vauhti kiihtyy

Start up -yritys Superlaiffi syntyi kesällä 2018 ja alusta asti oli selvää, että lähdemme rohkeasti selvittämään kokeilemalla mitä voimme tehdä, jotta saamme ihmiset liikkumaan, kohtaamaan toisensa livenä ja voimaan paremmin. Kuulostaa yksinkertaiselta tehtävältä, mutta ei sitä ole. Vajaan kahden vuoden kokemuksella tiedämme, että ihminen on sen verran erikoinen eläin, että vaikka kuinka elämme modernia digiaikaa, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että digitaaliset ratkaisut saavat ihmisen toimimaan niiden avulla jollain tietyllä tavalla. Ihminen käyttäytyy, miten itse haluaa käyttäytyä. Muutos on hidasta.

Kehitimme ensimmäisen vuoden aikana prototyypin sovelluksesta, jonka avulla ajattelimme helpottaa niin yksinäisten kuin liikkumattomienkin elämää. Sovellus toki helpottaa myös jo valmiiksi aktiivisten pirkkojen ja penojen liikunnallisen elämäntavan ylläpitoa, ja saa kokonaiset perheet irtautumaan kotisohvilta ja pelikonsolien äärestä.

Teimme ennakkoon laskelmia, joiden mukaan olisimme tässä vaiheessa jo huomattavasti varakkaampia sekä matkalla maailmalla kertomassa keksintömme ilosanomaa. Toisin kävi.

Tekemällä oppii, myös sovelluskehityksen salat

Ihminen nimittäin onkin sellainen olento, ettei se kovin helposti ota omakseen mitään uusia toimintatapoja, ei laitteita eikä edes rahan arvoisia etuja syytäviä sovelluksia. Ei, vaikka ratkaisun avulla saisi monta ilmaista ämpäriä, uusia kavereita tai vihdoin rutiinia arjen liikkumiseen.

Emme myöskään osanneet pelätä sovelluskehityksen vaikeutta, kaikkitietäviä konsultteja tai sitä, ettei ehkä kannata yrittää ihan heti pelastaa koko maailmaa (onneksi, sillä muuten emme olisi uskaltaneet laittaa jokaista penniämme ja tuhansia tunteja palkatonta duunia tähän projektiin).

Vauhtia toki hidasti perinteinen lisääntyminen. Meistä aktiivisista tekijöistä puolet oli hetken kokonaan vauvanhoitopuuhissa. Tärkeä tehtävä tokin sekin.

06/2018 – 02/2020 – mitä sitä tulikaan tehtyä?

Kun päivitimme yritystä esittelevään materiaaliin (”dekkiin”, maksimissaan 13 slaidia, mielellään vain 10) menneitä 20:ntä olemassaolomme kuukautta, aikajanalle piirtyi kuitenkin paljon tapahtumia.

  • Ensimmäiset sijoittajat, mukana.
  • Useita start up -messuja, myös maailmalla, mukana oltu.
  • Soft Launch Messukeskuksessa – tehty!
  • Ensimmäiset kansainväliset sijoittajat – saatu kiinnostumaan ja useita neuvotteluja käyty. Neuvottelut jatkuu. Yksi huijarisijoittajakin paikallistettu.
  • Ensimmäiset yritysasiakkaat, itseasiassa 15 yritystä, mukana jo ekana vuonna.
  • Jalkautuminen kansan pariin – useasti!
  • Useita käyttäjätutkimuksia, -kyselyitä ja teknisiä validointeja, tehty ja tuloksia saatu. Lue lisää täältä ja täältä.

Media kiinnostui, heti jo aikaisessa vaiheessa, kyllä.

  • Meidät valittiin mukaan vuonna 2019 Kasvu Openin Future Health and Wellbeing -kasvupolkuun. Mukaan haki 68 kovatasoista hakijaa, joista meitä mukaan pääsi 20 yritystä. Aika hyvin, vai mitä? Kasvu Openista voit lukea täältä.
  • Meidät valittiin mukaan Helsingin nopeat kokeilut – Oppimisen uusi aika -kokeiluun. Kokeilun tavoitteena on tuotteiden kehittäminen yhdessä loppukäyttäjien kanssa.  Meidän keissistä voit lukea täältä.

Uusi vuosikymmen alkuun vauhdikkaasti ja isoilla onnistumisilla

Kulunut vuosi on vasta alussa, mutta meillä on jälleen upeita uutisia. Pääsimme jatkoon finaalivaiheeseen Hub Investin sijoitusohjelmassa yhdessä 25:n muun start upin kanssa, jes. Maaliskuun aikana tiedämme, pääsemmekö mukaan enkelisijoittajat ja lupaavimmat startupit yhdistävään ohjelmaan.

Julkaisemme pian loistavia uutisia uuden yhteistyötahomme kanssa. Aloitamme kolmivuotisen hankkeen erään Suomen tunnetuimman järjestön kanssa, jonka avulla tulemme tavoittamaan lähes 100.000 käyttäjää, wau!

Yhteistyön aloitus tulevan tahon kanssa oli lopulta aika helppoa, kun huomasimme, että meillä on ihan identtiset tavoitteet ja arvot: saada ihmiset liikkumaan ympäri Suomen, ympäri vuoden.

Meitä molempia kiinnostaa ja askarruttaa myös yksinäisyys ja yhteiskunnan rakenteellinen muutos: tänä vuonna sinkkutalouksia Suomessa on jo yli miljoona! Tähän problematiikkaan tulemme yhdessä antamaan uusia toimintatapoja. Julkaisemme yhteistyöstä pian lisätietoa.

Viimeisten kuluneiden vuosien aikana olemme rakentaneet yhteisöämme ja saaneet mukaan upeita tyyppejä; Lapista personal trainerin Lauran (lue lisää täältä), digivelho-Mervin (lue lisää täältä) ja esimerkiksi korvaamattoman neuvonantaja-Jaanan (tutustu Jaanaan täältä).

Kiitos teille kaikille, jotka olette tähän asti olleet mukana Superlaiffin matkassa!

Tervetuloa mukaan te kaikki uudet tyypit – vain yhteistyöllä tulemme saamaan muutosta aikaan, niin henkilökohtaisella tasolla kuin yhteiskunnan rakenteiden muutoksissa.

Jos haluat tulla mukaan Superlaiffin maailmanvalloitukseen, kuulla meistä lisää tai tehdä kanssamme yhteistyötä, ole yhteydessä!

arla@superlaiffi.fi
timo@superlaiffi.fi